W2018020703

Heren van Pegasus vier keer op het podium!

JOURE – Zaterdag 3 februari werd de eerste wedstrijd voor de heren in de niveaus 7-16 gehouden. Officieel was dit de tweede wedstrijd, maar de 1e wedstrijd was niet doorgegaan. Voor Pegasus kwamen er vijf heren in actie.

Jarno Pama turnde in junior 1 niveau 10. Hij was netjes aan het turnen en behaalde mooie scores. Op de vloer kreeg hij 11,10 punten. Met een totaalscore van precies 60 punten behaalde hij de tweede plaats. Hij kon met een goed gevoel naar Utrecht om mee te doen aan de springwedstrijden.

In de middag was Wesley Wiggers in junior 1 niveau 11 aan de beurt. Ook hij turnde netjes en was zelfs 1e in de ringen met 10,30 punten. Ook de andere toestellen gingen heel goed en met een totaalscore van 55,75 punten mocht Wesley de bronzen medaille ophalen.

Jelmer Albada turnde in jeugd niveau 11. Hoewel het op de rek even niet helemaal ging zoals het moest, haalde hij op zowel voltige als de sprong een 2e plaats. Met een totaalscore van 54,50 punten werd hij vierde.

Bij senior niveau 7 ging het bij Ruben Deinum heel goed. Hij turnde netjes en heel constant. Met allemaal 2e en 3e plaatsen op de toestellen kwam hij in totaal op 63,75 punten. Dit leverde Ruben de 3e prijs op.

In hetzelfde niveau was ook Niels Deinum goed aan het turnen. Hij maakte het nog wel heel spannend door op de rekstok bij het vluchtelement met zijn voet tegen de legger aan te komen. Hij slingerde nog even aan één hand, maar moest zich toch laten vallen. Bij de tweede poging lukte het vluchtelement wel. Ondanks de val behaalde hij met de totaalscore van 65,90 punten de gouden medaille.

Op 17 februari is de volgende wedstrijd voor de jongens van niveaus 17-21 in Harkema. De heren van niveaus 7-16 hebben hun volgende wedstrijd in Meppel, op 17 maart.

(Wedstrijdverslag: Irma Lok, foto’s: Jelle Pama).

 

6 bijlagen

Klik hier voor beantwoorden of doorsturen
0,35 GB (2%) van 15 GB gebruikt
Laatste accountactiviteit: 0 minuten geleden

Details