Marty de Haan Fries kampioene turnen, Manon Fledderus wint brons

Makkum. Zaterdag 16 april werden in Makkum de individuele kampioenschapen turnen niveau F, G en H dames georganiseerd. Een titelstrijd waar vanuit de vier rayonnen van Friesland turnsters zich gekwalificeerd hadden. Tijdens de voorronden van het rayon Zuid-West hadden ook meerdere Pegasusleden kwalificatie voor het provinciale kampioenschap afgedwongen.

Rosa van Dijken, Jasmine Jackson, Hieke van der Veen en Sanne Wierdsma behaalden geen medailleplaatsen. Toch mogen deze Pegasusturnsters terugzien op een geslaagde wedstrijd. Bij de senioren niveau G had Marty de Haan zich gemakkelijk geplaatst. Met de sterke concurrentie vanuit de hele provincie moest de 24-jarige inwoonster van Sint Nicolaasga een gedegen wedstrijd turnen om in de prijzen te kunnen komen. Marty voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. Vooral bij sprong, balk en vloer werden hoge resultaten behaald. De totaalscore was goed voor het Friese kampioenschap.

Manon Fledderus had als jeugdturnster op het hoge niveau F de titelstrijd behaald. Vooraf was ook bij deze categorie bekend dat de concurrentie sterk zou zijn. De 12-jarige turnster uit Lemmer turnde een bijzonder sterke wedstrijd. Zonder risico’s te nemen, werden hoge resultaten behaald door vooral technisch goed turnen. De totaalscore van Manon was goed voor de derde plaats.