10 keer Fries kampioen

Pegasus 10x Fries kampioen

Zaterdag 24 november was het weer spring dag voor Pegasus Lemmer te Dokkum. Hier werden de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden, in het A B C niveau.
Pegasus Lemmer had zich met maar liefst 7 teams ingeschreven in de categorieën jeugd, junior en senior. En dat weer onderverdeeld in dames en mix (dames/heren) teams.
In de ochtend wedstrijd streden de Jeugd C niveau, Jeugd Bc niveau, Junior mix C niveau en Senior dames C niveau om de titels. En die werden ook behaald. Het senior dames team pakte verrassend de titel bij het tafel springen en ze werden 3e bij mintrampoline valmat. Ook het junior mixteam pakte een titel, Fries kampioen bij minitrampoline valmat. En een 2e plaats bij mintrampoline pegases.
De jeugd dames Bc wisten 2x een 2e plaats te behalen, Airtrack en plankoline kast.
Dit was een goede start van deze wedstrijd dag. En smiddags kwamen de 3 overige teams op de wedstrijdvloer. Junior  dames B niveau, Senior mix B niveau en Senior mix C niveau.
Het mix C team deed op 1 onderdeel mee, Airtrack, en wisten hier ook de titel te pakken.
De beide B teams, junior dames en senioren mix, zijn in voorbereiding voor het Nederlands kampioenschap. En konden dit FK goed gebruiken om de progressie van de trainingen te benutten.
Bij de junior dames werd de moeilijkheid wat opgeschroefd en dat resulteerde in 3 Friese titels, Airtrack, minitrampoline pegases en plank pegases. En een 2e plaats bij mintrampoline valmat.
Het mix B team benutte deze wedstrijd om meer constantheid in de series te krijgen.
Dit lukte ook aardig al blijft er individueel nog wat puntjes op de i gezet moeten worden voor het NK.
Het mixteam pakte op alle 4 de onderdelen de Friese titel, minitrampoline valmat, plank pegases, minitrampoline pegases, minitrampoline tafel.
De trainers Wynande Schippers, Peter Spies en Arjenne Dijkstra kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag te Dokkum. En de voorbereidingen voor 8 december zijn alweer in volle gang, want dan is het NK te Hardinxveld-Giessendam.

Grote dank gaat uit naar Jelle Pama en Greta Koornstra, onze juryleden bij de springwedstrijden.