Drie medailles voor Pegasus bij de clubteamwedstrijden

LEEK – Zaterdag 24 juni werden de clubteamwedstrijden voor heren gehouden. Pegasus werd door 4 teams vertegenwoordigd. Op ieder toestel mochten 4 turners in actie komen, waarvan de 3 beste scores opgeteld werden.

Als eerste kwamen de jongens op niveau 15 in actie. Het team bestond uit Bertus Gerrit Dijkstra, Jordy Artz, Max van Hettema en Thije Koornstra. Voor Max en Thije was het de eerste wedstrijd. Zij lieten zien dat zij al veel geleerd hadden, turnden heel netjes en behaalden hoge scores. Op vloer behaalde Thije zelfs 19.10 punten. Bij Bertus en Jordy was er vooruitgang te zien, zij behaalden veel hogere scores dan de vorige wedstrijd. Bij de prijsuitreiking mocht het jongste team van Pegasus naar voren komen en de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op hetzelfde tijdstip turnden ook de heren op niveau 8. Dit team bestond uit Dennis Boschma, Juryan Overbeek, Marco Boschma, Niels Deinum en Ruben Deinum. Marco had zich alleen toegelegd op voltige en behaalde daar een zeer mooie score van 10.20 punten. Niels en Ruben lieten zien dat zij wedstrijdervaring hebben, turnden constant en behaalden mooie scores. Hoewel het voor Juryan en Dennis al even geleden was dat ze een wedstrijd hadden, presteerden zij ook zeer goed. Dit kwam ook naar voren in de uitslag. De heren mochten de gouden medaille ophalen.

Het volgende team dat de turnvloer op mocht, bestond uit Almar Zwerver, Stan de Jong, Sydo de Jong en Tiemen van der Meer. Zij turnden op niveau 13. Tiemen liet zien dat hij in een hoger niveau hoort en behaalde dan ook hoge scores. Vooral de score op vloer van 19.60 was zeer goed. Sydo mocht een niveau hoger turnen en kon dit goed aan. Ook Almar en Stan turnden zeer netjes en behaalden mooie scores. Het was zeer spannend, want er zaten een paar teams heel dicht bij elkaar qua punten. Groot was de vreugde van de jongens toen bleek dat ze de gouden medaille kregen.

Het laatste team van Pegasus turnde in niveau 11 en bestond uit Jorrit Drent, Jarno Pama, Jelmer Albada en Wesley Wiggers. Deze heren turnden heel goed en lieten mooie oefeningen zien. Jelmer had een mooie score van 19.00 op voltige, Jorrit had een zeer goede sprong en kreeg 19.70 punten. Jarno zijn rekoefening leverde hem 18.90 punten op en Wesley behaalde op brug 18.20 punten. Dit team werd 5e in deze wedstrijd.

Er deden zoveel teams mee, dat er meerdere wedstrijden gehouden werden per niveau. Het allerbeste team per niveau kreeg nog een beker mee naar huis. Dat was voor de teams in niveau 13 en 8 nog even spannend dus, maar helaas gingen de bekers niet mee naar Lemmer. Het scheelde in niveau 8 maar 0.6 punten.

Dit was de laatste wedstrijd voor de heren van dit seizoen. De trainers kijken terug op een zeer succesvol en vooral erg mooi seizoen.

Met dank aan Jelle Pama (foto’s) en Irma Lok (tekst).