Druk turnweekend voor Pegasus Lemmer

Naast de door Pegasus georganiseerde Noord-Oostfinale en districtsfinale voor de heren, kwamen de dames dit weekend ook in actie.

In Vries was het aan Rineke Haarsma om Pegasus te vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap 2e divisie. Hier mocht zij uitkomen in alle Individuele Toestel Finales. Dit is een hele grote prestatie voor Rineke, die dit jaar voor het eerst in de keuzeoefenstof turnt. Zij heeft mooie scores behaald, vooral door de erg nette uitvoering van haar oefeningen. Zij heeft het Nederlands Kampioenschap bekroond met een geweldige 3e prijs op het toestel Brug.

In Harkema werd het Fries Kampioenschap voor wedstrijdgroep 3 georganiseerd. Voor Pegasus Lemmer mochten deelnemen: Hiske Klompmaker, Esmee Koornstra, Ilse Jongschaap, Iris Lammy Wieringa, Amber Roelevink, Roos Prins, Fleur Neve en Lutsje Kok. Deze meiden hebben in de eerder geturnde plaatsingswedstrijden laten zien dat zij bij de beste van ons rayon horen. Zaterdag gingen zij de strijd aan tegen de beste van de 4 rayons uit Friesland. Hier mogen turnen is voor deze meiden een hele grote prestatie en hier zijn wij dan ook meer dan trots op. Het podium voor de meerkamp bleek helaas wat te hoog gegrepen. Maar toch kijken we terug op een mooi kampioenschap, Iris Lammy Wieringa sprong zichzelf naar de 3e score in haar categorie en Amber Roelevink haalde de 3score op de evenwichtsbalk.