W2018012801

Jildou Pries gekwalificeerd voor halve finale NK turnen

Hoogeveen- Tijdens het afgelopen weekend werden in Hoogeveen de voorronden turnen van de 3e divisie georganiseerd. Turnsters vanuit Friesland, Groningen en Drenthe gingen de slag aan om een startbewijs voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen te bemachtigen.

Op zaterdag was Pegasus vertegenwoordigd met twee turnsters. Bij de junioren niveau D kwam Marije de Jong in actie. Op zich al knap dat deze turnster uit Lemmer deel kon nemen. In het begin van dit seizoen werd een vervelende rugblessure geconstateerd. Marije turnde een geslaagde wedstrijd met als hoogtepunt een fantastische balkoefening welke een 3e plaats opleverde. Het eindresultaat voor Marije was de 12e plaats.Ook Jules Sprangers moest op zaterdag in actie komen. Dit jonge talentje liet vooral op vloer en balk technisch en choreografisch verzorgd turnen zien. Een mislukte brugoefening liep kwalificatie voor de ½ finale in de weg. Het totaal resultaat voor Jules was een 9e plaats.

Zondags kwamen 3 turnsters van de Lemster vereniging op de wedstrijdvloer. Febe Heeres, niveau N3, lag 3 dagen voor de wedstrijd nog met 40 graden koorts op bed. Toch probeerde de turnster in de categorie pupil 2 deelname aan de wedstrijd. Na het eerste toestel werd snel duidelijk dat door turnen niet verantwoord was. Senior turnsters Femke Bajema en Jildou Pries in niveau C namen aan de laatste wedstrijd van het turnweekend in Hoogeveen deel. Beide turnsters lieten goed verzorgde oefeningen zien. Femke scoorde vooral hoog bij sprong en balk. Haar totaal was goed voor een 12e plaats. Jildou excelleerde vooral bij brug en balk. Het resultaat voor Jildou was goed voor de 5e plaats waarmee zij kwalificatie voor de 1/2 finale behaalde.