Monsterscores voor Pegasus Lemmer bij Fries kampioenschap springen

Surhuisterveen – 25 november werden de jaarlijkse Friese kampioenschappen springen in Surhuisterveen georganiseerd. Een wedstrijd waarbij traditioneel de vereniging Pegasus de grootste afvaardiging had.. Langzamerhand is in Friesland bekend dat de Lemster afvaardiging vooral het meedoen belangrijk vindt Hard knokken om goede resultaten te behalen maar in een onderlinge gezellige sfeer met de trainsters en trainers. Voor sommige ploegen zijn de springwedstrijden het hoofddoel van trainen. Weer andere groepen zien deze wedstrijden als goede voorbereiding op het toestel turnen.

De resultaten van de Pegasus springploegen mogen bijzonder goed genoemd worden. Alle groepen scoorden vooral hoog door de prima verzorgde technische uitvoering van de sprongen. Soms qua moeilijkheid van mindere waarde in verhouding tot de concurrenten maar door de juiste techniek hogere resultaten. Een individuele fout hoeft een hoge score niet in de weg te zitten. De score wordt door een groep behaald dus die enkele foutjes werden door de anderen weer op gehaald. De prestaties van de wedstrijd van zaterdag jongst leden is tevens een goede voorbereiding geweest voor de landelijke wedstrijden welke nog volgen.

Eerste plaatsen werden behaald door: de dames jeugdniveau C bij airtrack en plankoline kast, de dames junioren niveau B bij airtrack en niveau C bij minitramp springtoestel. De heren senioren C niveau bij minitramp valmat en minitramp springtoestel.

Tweede plaatsen waren er voor: de dames junioren niveau C plank springtoestel, de mix senioren niveau C bij airtrack en plank springtoestel. De dames senioren niveau C bij plank springtoestel en de dames senioren niveau B bij plank springtoestel.

Derde plaatsen gewonnen door: de dames junioren C niveau bij plank springtoestel en de dames senioren B niveau bij aitrack.

 

Op de foto de dames jeugd en junior groepen van Pegasus – Lemmer.