W2018041001

Pegasus in de prijzen

MAKKUM – Zaterdag 24 maart was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meisjes uit wedstrijdgroep 2.

Waar tijdens de eerste wedstrijd op 3 februari nog veel zenuwen waren, straalden de meisjes van Pegasus Lemmer zaterdag van het zelfvertrouwen. Dat er de afgelopen weken hard getraind is, was goed te zien. Er werden veel minder spanningsfoutjes gemaakt, meer bonuselementen geturnd en hele mooie cijfers behaald.

In de eerste ronde leek Femke Schop totaal geen last van zenuwen te hebben. Ze turnde zich in de categorie pre instap 1 D5 naar een zeer nette zilveren medaille. In de derde wedstrijdronde was het Kaylee de Boer die door hele gecontroleerde oefeningen eveneens een zilveren medaille won in de categorie pre instap 2 D4. Phiene Heeres liet zien dat zij ondanks haar jonge leeftijd al veel in haar mars heeft; ze werd 1e in de categorie pre instap 1 D4. In de 5e en laatste ronde van de dag was het een zeer spannende strijd. Waar de vorige wedstrijd Mirthe Wever nog naar het podium mocht, was het nu aan Mirthe Jansen die de bronzen medaille won in de categorie pre instap 2 D2. Julia Akkerman uit de groep instap D2 turnde heel zeker en werd 2e, Yzze Weessies mocht naast Julia naar de hoogste trede van het podium en haalde ondanks een foutje op de lange mat een zeer knappe gouden medaille.

De leiding is erg trots op alle meisjes, ze hebben laten zien dat je met leuke trainingen waar plezier voorop staat je in korte tijd veel kan leren. Pegasus Lemmer werd maar liefst zes keer naar het podium geroepen, een op de vijf meisjes haalde een medaille!

De behaalde scores van zaterdag samen met die van 3 februari bepalen wie er doorstromen naar het Fries Kampioenschap. Wie er 19 april in Leeuwarden om de Friese titel gaan strijden is nog even afwachten.

Met dank aan: Wynande Schippers (foto’s) en Pamela Rodermond (foto’s en wedstrijdverslag)