Pegasus op koers naar NK springen

BOCHOLTZ – Op 11 februari was de eerste landelijke wedstrijd in van de groepsspringcompetitie niveau C. In winterse sferen reisden vier teams van Pegasus Lemmer af naar Bocholtz (Limburg).

In de ochtendwedstrijd kwamen de dames jeugd en heren junior uit op hun drie onderdelen. De NK-titels worden dit jaar voor het eerst na twee wedstrijddata behaald. Wedstrijd 1 telt één keer mee en wedstrijd 2 telt twee keer mee voor de eindscore. Zowel de heren als de dames lieten in de wedstrijd zien dat er een goede progressie is geboekt ten opzichte van de laatste springwedstrijd, het FK in november. Beide teams staan na deze wedstrijd goed in het klassement voor de top-3 posities: heren junior twee keer de 1e plaats en één keer de 2e plaats en de dames jeugd, twee keer de 2e plaats en één keer de 4e plaats.

In de middagwedstrijd streed Pegasus met twee senior damesteams mee voor een goede klassering. Er werd op alle zes onderdelen meegedaan. Er werden goede klasseringen behaald: twee keer de 7e plaats, één keer de 6e, één keer 4e, twee keer 3e, twee keer 2e en één keer de 1e plaats. Dit biedt een mooie basis voor de tweede wedstrijd. Deze wordt op 10 juni gehouden in Surhuisterveen.

Pegasus ligt met de goede resultaten van Bocholtz dus op koers naar enkele podiumplaatsen. Er zal nog wel stevig doorgetraind moeten worden, want de concurrentie zit ook niet stil. Ook sprongen de Pegasusteams niet alles foutloos en zijn de trainers weer wat wijzer geworden van wat de juryleden graag willen zien.