Pegasus in de prijzen in Gorredijk

Zaterdag 20 januari was de eerste turnwedstrijd voor de jongens in Gorredijk. Het was de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus 17 t/m 21. Pegusus Lemmer werd door zes jongens vertegenwoordigd.

In niveau 20 instap kwamen drie jongens in actie. Jordy Artz was heel goed bezig. Rustig en geconcentreerd deed hij zijn oefeningen. Met 18.75 punten was de sprong zijn beste onderdeel. Het totaal aantal punten van 105.20 leverde hem een 6e plaats op. Bertus Gerrit Dijkstra was ook heel goed bezig, maar vergat helaas de ondersprong bij zijn rekoefening. Sprong was ook zijn beste onderdeel, met wel 19.10 punten. Het totaal aantal punten van 107.10 zette hem net naast het podium op de 4e plaats. Voor Max van Hettema was het zeer spannend. Hij was net geopereerd aan zijn schouder en dit was zijn eerste individuele wedstrijd. Hij turnde netjes en zeer constant en dat was te zien aan zijn punten. Voltige was zijn beste onderdeel, met 18.90 punten. Het totaal aantal punten van 108.65 leverde hem een zilveren medaille op.

Het volgende niveau waar jongens van Pegasus aan meededen, was niveau 19 instap. Sydo de Jong was net een week ziek geweest, maar dat was niet te zien. Vooral in de ringen was hij heel goed bezig, met 19.00 punten was hij daar 2e. Helaas verloor hij in zijn vloeroefening een schoentje en was daardoor wat afgeleid. Zijn totaal aantal punten van 104.70 leverde een 8e plek op. Stan de Jong was zeer netjes aan het turnen. Zijn beste onderdeel was de sprong, hij behaalde daar maar liefst 19.25 punten. Zijn totaal aantal punten was 111.15 en hij mocht ook een zilveren medaille ophalen.

Aan het eind van de middag waren de jongens van niveau 17 pupil aan de beurt. Eigenlijk moesten hier twee jongens turnen, maar Tiemen van der Meer had helaas een week eerder een scheurtje in zijn teen opgelopen bij de training. Dus alleen Almar Zwerver kwam in actie. Hij turnde netjes, maar de concurrentie was groot. Zijn beste onderdeel was de rekstok, waar hij 18.00 punten haalde. Het totaal aantal punten van 102.15 was goed voor een 13e plaats.

Op 3 februari is de eerste wedstrijd voor de mannen niveau 7 t/m 16 in Joure en op 17 februari wordt de 2e plaatsingswedstrijd voor jongens niveau 17 t/m 21 in Harkema gehouden.

Met dank aan Irma Lok (wedstrijdverslag) en Jelle Pama (foto).