Pegasusheren op NK

AMSTERDAM – Zaterdag 20 mei werd het NK voor de heren in de 4e divisie gehouden. Pegasus ging met drie heren naar deze landelijke finale.

Als eerste van de vereniging mocht Jelmer Albada turnen, in niveau pupil 10. Een week eerder was hij nog 2e in het district Noord-Oost, maar nu had hij zijn dag niet helemaal. Op rek behaalde hij nog een 8e plek met een score van 18,25. Het puntentotaal van 95.55 leverde hem helaas een 21e plaats op in de eindlijst.

Ruben Deinum kwam in actie in senior niveau 6. Hij turnde weer netjes en constant en behaalde met zijn rekoefening de 5e plek. Op voltige haalden hij en Niels precies dezelfde score. In het eindklassement werd Ruben 6e met een totaal van 63,70 punten.

Niels Deinum startte ook in senior niveau 6. Hij had nog wat last van zijn rug en bij de eerste toestellen ging het dan ook wat minder. Bij de ringen en sprong liet hij zich goed zien en behaalde op deze toestellen de hoogste scores. Het puntentotaal van 66,65 was goed voor een 2e plek. Helaas kreeg Niels niet de zilveren medaille die daar bij hoorde. Aangezien hij vorig jaar kampioen werd op dit niveau, had hij eigenlijk moeten promoveren. Met zijn weinige trainingsuren heeft Niels echter niks te zoeken in de 3e divisie. Vandaar dat district Noord de mannen niet verplicht om te promoveren; zij mogen in de 4e divisie blijven turnen. Op landelijk niveau blijkt dit echter niet te mogen en pas na de wedstrijd kwam de organisatie er achter dat Niels eigenlijk niet mee mocht doen met deze wedstrijd. Niels werd dus achteraf uit de wedstrijd gehaald en dus ook uit de uitslag.

Het seizoen voor de mannen zit er bijna op. Op 24 juni hebben alle Pegasusheren nog clubteamwedstrijden in Leek.