W2018020301

Pegasusmeisjes in de prijzen

OUDEHASKE – Zaterdag 3 februari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de meisjes van 6, 7 en 8 jaar.

De dag begon met de meisjes van niveau D5. Voor veel meisjes was dit de eerste echte wedstrijd; de zenuwen waren in de hele zaal voelbaar. Hierdoor was hier en daar sprake van een foutje of een vergeten oefening, maar gelukkig stonden alle trainers klaar om te helpen waar nodig. Sommige meisjes stegen boven zichzelf uit en turnden erg nette en foutloze oefeningen. Zo ook Sophie Stijlhaart, zij behaalde in de categorie Pre instap 2 niveau D5 de bronzen medaille. Phiene Heeres was een van de jongste meisjes die mee turnden en wist ook nog eens de hoogste score te halen! In de categorie Pre Instap 1 niveau D4 mocht zij de hoogste trede van het ereschavot beklimmen.

De middagrondes waren voor de meisjes die hogere niveaus turnen en hiervoor ook extra trainen. De meesten hebben dan ook al meer wedstrijdervaring. De meisjes hebben hele nette oefeningen laten zien. Voor Bente Luurs begon de wedstrijd best gespannen, gelukkig verdwenen de zenuwen al snel en pakte ze de 4e prijs in de categorie Instap niveau D3.

Bij de meisjes niveau D2 was de strijd erg spannend, de cijfers liggen dicht bij elkaar. Mirthe Wever haalde de 3e prijs bij de leeftijd pre instap 2. In de leeftijdsgroep Instap wist Julia Akkerman zich naar een knappe 2e prijs te turnen.

Op 24 maart turnen deze meisjes hun 2e plaatsingswedstrijd in Makkum. Tijdens deze wedstrijd wordt niet alleen gestreden om de dagprijzen maar worden ook de tickets voor de Friese Kampioenschappen verdeeld.

(Wedstrijdverslag: Pamela Rodermond, foto’s: Roos Bos)