Pegasusturnsters eerste bij plaatsingswedstrijden N. K. springen

Heerenveen; op zaterdag 4 november werden in Heerenveen de plaatsing wedstrijden springen op B niveau georganiseerd. Een wedstrijd waar de beste ploegen zich konden kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen B niveau op 9 december in Sittard.

Na de resultaten van het vorige seizoen moest de dames senioren ploeg van Pegasus Lemmer op het onderdeel minitramp springtoestel verplicht promoveren naar het hogere B niveau. Het op één na hoogste niveau welke in Nederland mogelijk is. Provinciaal was promotie naar het B niveau bij airtrack verplicht. Om niet aan te veel wedstrijden te moeten deelnemen, de toestelwedstrijden blijven vooraan staan, werd in overleg met turnsters en trainers besloten om aan alle onderdelen op B niveau deel te nemen. Een moedig besluit, zeker van de turnsters. De ploeg welke in Heerenveen aanwezig was had nog nooit op landelijk niveau op B niveau deel genomen aan wedstrijden.  Ook niet met de vroegere K.&.V. of DOS vereniging. Daarnaast ook de wetenschap dat deze ploeg vrijwel nooit met de hele groep kunnen trainen door studie of andere verplichtingen en trainingen in voorbereiding op toestelwedstrijden.

De resultaten van de Pegasus afvaardiging mag bijzonder goed genoemd worden. Bij de meeste toestellen was de score voor uitvoering, het technisch goed uitvoeren van de onderdelen, voor de Lemster ploeg bijzonder hoog. Dusdanig hoog dat de Pegasus turnsters bij het onderdeel minitramp springtoestel eerste werd door vooral de technische uitvoering. Bij de onderdelen airtrack, plank springtoestel en minitramp valmat werden de turnsters van Pegasus respectievelijk 3e, 5e en 6e. In voorbereiding op het Nederlands kampioenschap kan getraind worden op een hogere moeilijkheidsgraad maar steeds rekening houdende met een goede technische uitvoering en veiligheid. Ook bij deze springwedstrijden werd vaak duidelijk dat soms te veel risico’s genomen werden waardoor onnodige blessures kwamen.