Pegasusturnsters in Lemmer en Heerenveen actief

Zaterdag 13 januari werden in Lemmer en Heerenveen turnwedstrijden georganiseerd.

In Lemmer de eerste wedstrijden van het rayon zuid west. Bij deze wedstrijden kwamen 153 turnsters vanuit Zuidwest Friesland op de vloer om kans te maken op een medaille en een goede uitgangspositie voor doorstroming naar de Friese kampioenschappen te krijgen. Bij de deelneemsters was de vereniging Pegasus  ruimschoots vertegenwoordigd met 45 leden. De organisatie was met rayonvertegenwoordigers en vrijwilligers van Pegasus prima verzorgd. In een vlot tempo werden de vier wedstrijdronden geturnd.

Niet alleen kwantitatief was Pegasus goed vertegenwoordigd, ook prestatief gezien mag de vereniging trots zijn op de resultaten van de turnsters. Voor de meesten was deze wedstrijd de eerste in het seizoen. De nieuwe oefeningen waarbij de choreografie bij vloer en balk vaak problemen geven, werden door de Lemster afvaardiging prima gedaan. Ook lieten meerdere turnsters een sterkte vooruitgang ten opzichte van het vorige seizoen zien. Bij dit soort wedstrijden is duidelijk merkbaar dat de turnsters samen met hun trainers en trainsters plezier hebben met het turnen.

Simone Janssen behaalde bij de pupillen 2 niveau 2 de eerste plaats. Hetske Peters en Renske Stam werden respectievelijk 2e en 3e in de categorie pupil 1 niveau D4. In de categorie jeugd wisten Doortje Verschoor niveau D2 en Hiske Klompmaker niveau D4 een 3e plaats te bemachtigen.

In Heerenveen werden de tweede noordelijke voorronden 2e divisie georganiseerd. Een wedstrijd waarbij vertegenwoordigers van Groningen, Friesland en Drenthe de strijd aan gingen om een plaats voor de ¼ finale van de Nederlandse kampioenschappen te behalen. Tevens waren de toestelfinales voor de noordelijke kampioenschappen inzet van de wedstrijden in Heerenveen. Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma van Pegasus waren eigenlijk de enige deelneemsters van een “gewone” gymnastiekvereniging. De concurrentie kan meestal in een permanent ingerichte turnhal trainen met 8 tot 12 uren per week. Ondanks de mindere trainingsuren kunnen Josine en Rineke terug kijken op een redelijk geslaagde wedstrijd. Na de twee kwalificatiewedstrijden werden Josine en Rineke respectievelijk 5e en 9e. Na enkele weken zal moeten blijken of deze resultaten voldoende zijn om de  kwalificatie voor de ¼ finale van de Nederlandse kampioenschappen te halen.