Pegasusturnsters presteren goed bij 2e divisiewedstrijden.

Assen-Zaterdag 18 november werden de eerste voorronden turnen in de tweede divisie wedstrijden georganiseerd. Een wedstrijd waarin naast de dagprijzen de eerste startbewijzen voor de noordelijke toestelkampioenschappen behaald konden worden. Tevens waren de totaal scores van belang. Deze worden bij de scores van de tweede wedstrijden op 13 januari geteld en bepalen de kwalificaties voor de kwart finales van de Nederlandse kampioenschappen.

Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma turnen dit seizoen hun eerste wedstrijden in de categorie junioren 2e divisie. Van te voren bekend dat dit seizoen zwaar zal worden. Niet alleen door het bijzonder hoge niveau en de concurrentie van de voornamelijk “turnschool” deelneemsters. Dit jaar krijgen de Pegasus turnsters ook te maken met de 2e jaars junioren, deelneemsters welke voor het tweede jaar bij de junioren uitkomen.

De twee leden van de Lemster vereniging turnden een prima wedstrijd. In voorbereiding op de wedstrijden in Assen hadden beiden in samenspraak met de trainersgroep basisoefeningen gemaakt met doelen welke realiseerbaar moesten zijn. Alle doelen werden door de 13 jarige meisjes behaald. Ook bij het onderdeel brug welke in dit niveau zware eisen heeft. In het deelnemers veld van 19 turnsters werden Josine 4e en Rineke 8e in het algemeen klassement. Beiden hebben zich geplaatst voor de toestelfinale bij het onderdeel sprong. Rineke behaalde tevens een de toestelfinale bij vloer. Na de wedstrijden op 13 januari zal moeten blijken of kwalificatie voor de kwart finales bereikt zijn.