W2018032201

Pegasusturnsters succesvol bij turnwedstrijden

Zaterdag 10 maart waren de turnsters van Pegasus Lemmer op twee plaatsen actief. In Lemmer werden de tweede rayonwedstrijden van groep 3 georganiseerd. De kwartfinale van de Nederlandse kampioenschappen 2e divisie vonden plaats in Roden.

Tijdens de wedstrijden in Lemmer, prima georganiseerd in samenwerking met WATS, lieten de turnsters van Pegasus zien dat zij prima vooruitgang hadden geboekt ten opzichte van de eerste wedstrijden op 13 januari. Enkelen presteerden soms iets minder door de naweeën van griep of een kleine blessure. Dat die turnsters toch aanwezig waren, geeft aan hoe goed die meisjes met hun sport bezig zijn. Sommigen turnen dit jaar voor het eerst wedstrijden Onvoorspelbaar goed waren ook van die meisjes de prestaties.

Afhankelijk van de deelname per categorie en niveau waren medailles beschikbaar gesteld.

Een eerste plaats werd behaald door Doortje Verschoor ( jeugd D2 ) en Hiske Klompmaker (jeugd D4). Melissa Meijer ( pupil 1 D2 ) was goed voor een tweede plaats. Fenne van Grol ( pupil 1 D2 ) en Janna Blokhuis ( pupil 2 D4 ) werden derde. Hetske Peters ( pupil 1 D4 ) werd beloond met een medaille voor de vierde plaats. Jinte Knopper ( pupil 1 D4 ) werd knap vijfde.

Tijdens de kwartfinale van de Nederlandse kampioenschappen 2e divisie in Roden zorgden Rineke Haarsma en Josine Kruijshaar voor een onverwacht succes om zich te plaatsen voor de halve finale. Een resultaat vooral bereikt door fantastisch turnen bij het onderdeel balk.

Wedstrijdverslag: Peter Spies

Foto: Wynande Schippers