Succesvol turnweekend voor Pegasusturnsters

Nieuwehorne- Op zaterdag en zondag 22/23 april werden in Nieuwehorne de tweede voorronde turnen van de 3e en 4e divisie georganiseerd. Een wedstrijd met veel deelname vanuit de vereniging Pegasus in verschillende categorieën en niveaus. Inzet bij deze wedstrijden was, naast het winnen van dagprijzen, ook de plaatsing voor de Friese kampioenschappen. Via eerdere voorronden op andere niveaus werden al 17 plaatsingsbewijzen behaald voor een provinciale titelstrijd. De resultaten in Nieuwehorne waren voor de vertegenwoordigers van de vereniging uit Lemmer bijzonder goed. In totaal 19 turnsters van Pegasus kwalificeerden zich voor deelname aan het Fries kampioenschap.

Afhankelijk van het aantal deelneemsters in de verschillende categorieën, konden in het afgelopen weekend prijzen gewonnen worden. Een eerste plaats was er voor Marije de Jong. Tweede werden Tessa van Koningsbruggen en Willemijn Vernhout. Derde plaatsen waren er voor Febe Heeres, Jules Sprangers, Sippie Dijkstra en Kyra Postma. Op de vierde plaats en ook goed voor een medaille Jasmine Jackson en Emma Lemstra.

Op 1 juli worden de “officieuze” Friese kampioenschappen per toestel georganiseerd. Alhoewel de exacte kwalificatie nog niet bekend is, mogen veel turnsters van Pegasus zich al voorbereiden op de komende toestelfinale.