Succesvolle turndag voor Pegasus in Makkum en Dalen

Afgelopen zaterdag 9 febr. was de 1e plaatsingswedstrijd,  wedstrijdgroep 2 voor de Friese kampioenschappen in Makkum. De jongste meisje van onze vereniging deden hier aan mee.

Best spannend voor veel meisjes omdat het voor hun de 1e echte turnwedstrijd was. Maar wat hebben ze het goed gedaan!

In de 1e wedstrijd kwamen de turnsters niv. D5 Pre instap 1 en 2 in actie,   7 deelneemsters van Pegasus. Wat hebben de meisjes keurig geturnd, er werden geen prijzen behaald in deze ronde.

In de 2e wedstrijd ook niv. D5 pre instap 1 en 2 kwamen er ook 7 meisjes van Pegasus op de turnvloer. Ook deze meisjes lieten keurige oefeningen zien met hier en daar een klein foutje. Fleure van Kesteren mocht hier de medaille voor de 4e plek in ontvangst nemen. Wat een prachtige prestatie, ook nog met een val op de lange mat. Op brug en balk was Fleure 2e en op sprong 3e, super goed gedaan, je 1e wedstrijd Fleure!

De 3e wedstrijd was het de beurt aan de meisjes pre instap 2 D4 en instap D4. Hier waren 15 meisjes vertegenwoordigd van Pegasus. Wat hebben deze meisjes ook keurige oefeningen neergezet. Fardau Tuinier pre instap 2 D4  behaalde hier een dik verdiende 2e plaats. Wat zette Fardau nette en strakke oefeningen neer. Op brug en vloer behaalde ze zelfs de hoogste score van alle deelneemsters, op haar niveau, in deze ronde.

Bij de meisjes instap D4 wist Guusje Deschuytter de 4 prijs in de wacht te slepen. Guusje turnde hele nette strakke oefeningen en maakte weinig fouten. Een wel verdiende medaille voor Guusje!

De 4e wedstrijd was nog een ronde niv. Pre instap 2 en instap D4. Femke Schop pre instap 2 D4 behaalde hier de 4e prijs.  Op balk zette Femke een keurige, strakke oefening neer zonder fouten waarmee ze  op dat onderdeel 1e werd en 2e op de vloer. Gefeliciteerd Femke!

De 5e wedstrijd was voor de meisjes instap niv. D3. Wat turnden deze meisjes ook keurige oefeningen!  In deze catagorie 5 meisjes van Pegasus. Hier was de 4e prijs voor Kaylee de Boer. Goed gedaan Kaylee!

De selectie meisjes hadden ook de wedstrijd in deze 5e ronde. Best pittige en lange oefeningen voor deze kleine meisjes, maar het ging de meiden goed af. Lisa Prins won hier de 3e prijs in de categorie pre instap 1 niv. D2. Bij de meisjes pre instap 2 niv. D2 won Phiene Heeres de 2e prijs. Bij de meisjes instap niv. D2 behaalde Mirthe Jansen de 2e prijs.  

Het was een  lange maar prachtige, sportieve turndag met mooie successen! Nu op naar de 2e plaatsingswedstrijd op 30 maart in Oudehaske.

In Dalen kwamen de 3e divisie turnsters van Pegasus in actie voor hun 2e voorronde van noord Nederland ( Groningen, Friesland en Drenthe).  Naast de strijd om de medailles was vooral van belang on hoog genoeg te scoren om plaatsing in de ½ finale te krijgen. Jammer genoeg kon na afloop van de wedstrijden de doorstroming nog niet bekend gemaakt worden. De resultaten van de Pegasus afvaardiging mag zeker goed genoemd worden.

De senioren in het zware C niveau turnden zoals verwacht. Soms beter, soms minder in verhouding tot de eerste voorronde. Mariska de Vries excelleerde met een eerste plaats bij het onderdeel vloer. Anniek Neve, junior niveau D, wist met tweede plaatsen bij de onderdelen balk en vloer ook het zilver te pakken in de eindrangschikking. Febe Heres, jeugd N4, liet een bijzondere vooruitgang bij vloer en balk zien. Bij deze toestellen werd een respectievelijke 1e en 2e score behaald. Ook bij het onderdeel sprong behaald zij de hoogste score. Het punten totaal van Febe was goed voor het zilver. Jules Sprangers, jeugd niveau E, liet een sterke vooruitgang ten opzichte van de eerste voorronde zien. Bij de onderdelen balk en vloer behaalde zij de tweede plaats.