W20180322012

Turners Pegasus in de prijzen in Meppel

MEPPEL – Zaterdag 17 maart werd in Meppel de tweede wedstrijd van de heren van niveaus 7-16 van district Noord gehouden. Vijf mannen van Pegasus deden hier aan mee. Ze konden zich ook plaatsen voor de Noord-Oostfinale.

Wesley Wiggers mocht beginnen namens Pegasus. Hij startte in junior 1 niveau 11. De vorige wedstrijd was hij 2e geworden en ook nu ging het heel goed. Op alle toestellen was hij bij de eerste 3. Op voltige was hij zelfs 1e met 9.15 punten. Het totaal van 58.95 punten leverde hem de eerste plek op. In het klassement van de twee wedstrijden samen mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Jarno Pama turnde in junior 1 niveau 10. De vorige wedstrijd was hij 2e geworden. Met 1e plaatsen op rek, sprong en ringen was hij heel goed bezig. Toch werd hij maar 4e in de uitslag. Na goed gekeken te hebben, bleek hij 2 penalty’s op voltige te hebben. Jarno moet 4 elementen turnen en daarvan had hij 1 gemist. Dit zou hem 1 punt gekost hebben. In de uitslag stond echter 3 strafpunten. Nadat dit gewijzigd was, bleek hij 3e in de daguitslag met 59.55 punten. In het klassement van de 2 wedstrijden kreeg hij de zilveren medaille omgehangen.

Jelmer Albada turnt in jeugd niveau 11 en was de vorige wedstrijd 4e. Jelmer heeft wat moeite met dit niveau, maar toch ging het goed. Hij turnde netjes en constant. Met 3e plaatsen op vloer en sprong behaalde hij in totaal 53.90 punten. Hij werd hiermee weer 4e en ook in het klassement behaalde hij de 4e plaats.

Bij de senioren niveau 7 ging het met Niels Deinum weer heel goed. De vorige wedstrijd had hij gewonnen en ook nu turnde hij heel netjes. Niels behaalde 1e plaatsen op voltige, sprong en rek. Zijn e-score op sprong was 9.20 punten. Met 65.20 punten werd hij deze wedstrijd 1e en in het klassement over twee wedstrijden kreeg hij ook de gouden medaille.

Ruben Deinum turnde ook in senior niveau 7. In de vorige wedstrijd was hij 3e. Hij turnde een mooie wedstrijd, met een gedeelde 1e plek op rek. Zijn e-score hierop was zelfs 9.70 punten. Ruben werd 4e in deze wedstrijd, maar hij had een penalty gekregen bij de ringen, die onterecht was. Helaas kon dit niet meer teruggedraaid worden en dit kost hem de plaatsing voor de Noord-Oostfinale. Gelukkig heeft Ruben zich wel geplaatst voor de landelijke finale.

Dit was weer een heerlijke turndag voor de heren met verrassende resultaten. Wesley, Jelmer, Jarno en Niels mogen gaan trainen voor de Noord-Oostfinale op 14 april in Putten. Op 7 april hebben de jongens van niveau 17-21 de districtsfinale in Uithuizen.

Met dank aan: Irma Lok (wedstrijdverslag) en Jelle Pama (foto’s).