Twee Friese kampioenen bij de Pegasusjongens!

HARKEMA – Zaterdag 11 maart werd de 2e plaatsingswedstrijd voor jongens van niveau 11 t/m 15 gehouden. Het klassement van deze wedstrijd en de 1e plaatsingswedstrijd van 21 januari levert het Fries Kampioenschap op. Pegasus ging met 6 jongens naar Harkema.

Als eerste kwam Tiemen van der Meer in actie. Hij turnde in pupil niveau 12. De eerste wedstrijd was hij eerste geworden, dus er waren enige verwachtingen. Hij turnde wederom heel netjes, maar vergiste zich op de vloer. Zo maakte hij het heel spannend, maar wist toch de eerste prijs te pakken met 110,25 punten. Na de twee wedstrijden werd hij gehuldigd tot Fries kampioen!

In instap niveau 13 turnde Stan de Jong een hele goede wedstrijd. Met een verbetering van 7 punten t.o.v. zijn eerste wedstrijd behaalde hij met 104,80 punten een 10e plaats. Ook in het klassement werd hij 10e.

Sydo de Jong werd in het klassement van instap niveau 14 ook 10e. Hij liet een paar hele nette oefeningen zien en behaalde dan ook 5 punten meer dan de vorige keer. Met 106,65 bereikte hij in deze wedstrijd een 9e plaats.

Bij  benjamin niveau 14 kon je zien dat Tristan Chin A Foeng zich ook weer verbeterde. Met 101,95 haalde hij niet alleen 3 punten meer dan de vorige wedstrijd, hij kreeg ook de derde prijs. In het klassement voor het Fries kampioenschap mocht hij ook het brons in ontvangst nemen.

Aan het eind van de dag mochten de jongens van instap niveau 15 starten. Jordy Artz turnde weer beter dan de vorige keer en verbeterde zich met 3 punten. Met 103,35 punten werd hij zesde in deze wedstrijd, evenals in het klassement.

In dezelfde categorie deed ook Bertus Gerrit Dijkstra mee. De eerste wedstrijd eindigde hij net naast het podium, maar dat maakte hij nu ruimschoots goed. Hij liet zeer nette oefeningen zien en met een overtuigende score van 109,30 werd hij eerste in deze wedstrijd. Na het optellen van beide wedstrijden klonk het Friese Volkslied voor Bertus, die heel trots op de hoogste podiumplek stond.

Trainers Jelle en Irma kijken met trots terug op een mooie turndag. Een paar van deze jongens mogen op 13 mei naar de districtsfinale, die in Lemmer gehouden wordt.