Vier Pegasusheren in de prijzen in Lemmer

LEMMER – Zaterdag 13 mei heeft Pegasus een grote wedstrijd voor heren georganiseerd. Het ging niet alleen om de districtsfinale Noord van niveau 11 t/m 15, maar tegelijk vond ook de finale Noord-Oost van niveau 6 t/m 10 plaats. De toestellen waren verdeeld over twee hallen, zodat er ruimte en tijd was om alles vlot te laten verlopen.

De ochtend begon met de wedstrijd voor Jordy Artz en Bertus Gerrit Dijkstra in instap niveau 15. Zij hebben beide hele mooie oefeningen laten zien. Jordy behaalde een 9e plek met een puntentotaal van 99,65. Op rek was zijn score van 18,90 de hoogste in dit niveau. Bertus turnde zich naar een 6e plek met 103,20 punten. Bij sprong liet hij met 18,75 punten maar twee voor zich.

Tegelijk kwamen Jelmer Albada en Wesley Wiggers in actie bij niveau 10. Bij de pupillen turnde Jelmer zeer constant en netjes en bij de sprong was hij met 19,60 punten de beste. Het puntentotaal van 97,20 leverde hem een zilveren medaille op. Ook Wesley turnde zeer goed en viel in de prijzen. Bij de jeugd zette hij met 14,80 op voltige en 17,90 op ringen deze toestellen op zijn naam. Het puntentotaal kwam op 96,35. Bij de prijsuitreiking mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Laat in de middag was Tiemen van der Meer aan de beurt. Hij turnde in pupil niveau 12. Hij turnde zoals gewoonlijk erg netjes en had met 19,20 punten de hoogste score op rek. Tiemen behaalde 108.10 punten en werd daarmee 9e.

Op hetzelfde tijdstip turnden Niels en Ruben Deinum hun oefeningen bij de senioren niveau 6. Ruben turnde netjes en constant, wat hem naar de derde plek bracht. Het puntentotaal van 64,55 lag maar 0,45 achter de nummer 2. Ook Niels turnde netjes, maar maakte het even spannend door bij de afsprong bij de ringen te vallen. Doordat hij de hoogste scores op vloer, sprong en brug behaalde, viel de schade mee. Met een totaal van 66,40 punten kreeg hij de gouden medaille omgehangen door Huite Zonderland.

De herendivisie van Pegasus heeft deze dag laten zien dat zij een grote wedstrijd kan neerzetten. Het was een zeer geslaagde dag, met dank aan de vele vrijwilligers.

Aankomende zaterdag 20 mei gaan Jelmer, Niels en Ruben naar de landelijke 4e divisie finale in Amsterdam.