Ymke ten Wolde tweede op F.K.

LEEUWARDEN – Zaterdag 6 mei werden de Friese kampioenschappen voor de meiden van wedstrijdgroep 2 georganiseerd. Alle meiden hebben twee rayonwedstrijden geturnd en de beste meiden van ieder rayon kwamen in Leeuwarden samen om te strijden om de Friese titel.

Voor Pegasus Lemmer hadden zich drie meiden geplaatst, wat al een hele prestatie op zich is. De meiden begonnen allemaal met een gezonde spanning aan deze wedstrijd.

In de categorie pre-instap 1 D4 had Mirthe Wever zich geplaatst. Zij heeft een hele nette wedstrijd laten zien, met als resultaat een mooie 3e plaats op de brug.

In de categorie pre-instap 2 D4 was het de beurt aan Yzze Weessies. De concurrentie in deze groep was erg sterk. Yzze heeft een goede wedstrijd geturnd, met name op de sprong en brug heeft zij prachtige oefeningen laten zien.

In de laatste ronde mocht Ymke ten Wolde, instap D4, laten zien wat zij kon. Ze begon ietwat gespannen aan de sprong, maar toen deze erg goed ging, kon zij heel ontspannen verder met de andere 3 toestellen. Ymke heeft een hele goede wedstrijd laten zien zonder grote fouten, met als resultaat een prachtige 2e plaats!

(Foto: Ymke ten Wolde, met dank aan Wynande Schippers)